WIE?

Wie?
Al jaren actief in de fotografie, op allerlei vlakken. Ik stel me aan u voor.......

Mijn naam is Marius van Pijpen

Als fotograaf ben ik al ruim 30 jaar bezig met fotografie.
Sinds 2008 ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen met als doel (digitale) fotografie begrijpelijk te maken voor mensen. 
Naast deze werkzaamheden werk ik ook bij CEWE. Deze grootste fotofinisher van Europa maakt schitterende fotoproducten.
Ik ben hier verantwoordelijk voor de online en off-line trainingen en zorg dat we goed voor de dag kom op beurzen. 
Vooral het omgaan met mensen maakt dit werk schitterend om te doen.

In 1997 werd ik gevraagd door "Het Stuurhuis" in Nieuwkuijk om de cursus Fotografie over te nemen.
Heerlijk vond ik het!
De eerste jaren analoog en van dicht bij heb ik zo de overgang naar het digitale mee mogen maken.
Ik had de smaak te pakken en begon ook privé de cursussen te geven. De naam Me-DIA gebruikte ik al maar het was nog geen bedrijf. 

Waarom een bedrijf voor het geven van cursussen? Als actief lid van Fotoclub 't Spectrum merkte ik dat er veel vragen via de mail binnen kwamen over het hoe en wat van de digitale fotografie en de camera in het bijzonder. Omdat de avonden van de fotoclub niet bedoeld zijn als cursusavond en er tijdens de avonden van de fotoclub geen tijd is om op al die vragen in te gaan bleven dus veel mailers met vragen zitten.

Met het aanbieden van cursussen wil ik deze vragen beantwoorden en de mensen duidelijkheid bieden. En daardoor ook (weer) meer plezier in de fotografie geven want het is tenslotte een heerlijke en uitdagende bezigheid. 


Al van jongs af aan ben ik zeer geinteresseerd in de fotografie. 
Wat begon met een klikklak kastje van Agfa eindigde na een aantal cursussen uiteindelijk in een topcamera, de Canon EOS3. Wat een heerlijke camera was dat.

In 1999 kwam ik in contact met de digitale fotografie toen ik de hoofdprijs won in een slagzinwedstrijd van Duracell. Deze hoofdprijs bestond uit een JVC/Fuji digitale fotocamera. 
Deze camera met 1,25 megapixel was top voor die tijd. Had een winkelwaarde van fl. 1900,00 (toch zo'n €850!!) en opende een nieuwe wereld voor me. 
Het was ook nog de tijd dat mensen vreemd op keken als je fotografeerde via het beeldschermpje. Ook al was het aantal megapixel beperkt het was een fijn apparaat. 
Hierna kocht ik een 2e hands Sony dsc707 die later werd vervangen door een Sony dsc717. 

De "digitale"wereld werd nog groter want de mogelijkheden namen enorm toe. 
Al weer enige jaren werk ik nu met grote tevredenheid met Canon (camera en lenzen). 
Deze apparatuur stelt mij in staat om continu hoge kwaliteit te leveren. Met het voortgaan van de digitale fotografiejaren nam ook de belangstelling voor de fotobewerkingsoftware programma's toe. Na allerlei omzwervingen ben ik nu al weer geruime tijd actief met de gangbare bewerkingsprogramma's. 
Ook hierin geef ik een cursus (kijk bij de cursussen

Van het een komt ook het ander. De cursussen zijn een succes en een start met het organiseren van fotoreizen bleek een gouden greep. Het op pad zijn met fotografen van allerlei pluimage blijkt een enerverende bezigheid waar iedere deelnemer veel van leert. Reizen en fotograferen zijn natuurlijk ook voor elkaar gemaakt. Kijk maar eens onder de button "de Fotograaf op Reis" 
Heeft u vragen of wilt u iets anders aan mij doorgeven? gebruik dan hiervoor onderstaand formulier.
Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Share by: